Ami Hedenborg

416512_10150606044416492_2027310638_o

Våra liv är fulla av händelser som påverkar oss på djupet och som för alltid kommer att förändra oss. Ett barn som kommer till oss, en nära person som avlider, ett beslut att ingå äktenskap med den du älskar. Eller kanske tvärtom – ett beslut om en skilsmässa, från den du en gång älskat.

För alla dessa milstolpar i livet behöver vi riter och ritualer. Vi behöver träffas och minnas, glädjas och fira, ta avsked och sörja. Tillsammans. Och för oss som inte känner oss hemma i kyrkan kan det då kännas konstigt, eller kanske rentav helt fel, att vara hänvisad dit. Var ska vi ta vägen med vår glädje och vår sorg? Just därför har jag valt att bli officant. För att jag tycker att det är viktigt att det finns icke-religiösa alternativ för dessa livsavgörande händelser i livet.

Arbetssätt 
Jag leder begravningar, namngivningar, vigslar (har dock inte formell vigselrätt) och skilsmässoceremonier. Självklart gör jag även gärna “regnbågsvarianter” av allt ovan. Är du intresserad av att anlita mig börjar vi med ett förutsättningslöst möte eller telefonsamtal. Det ska givetvis kännas helt rätt för dig och er att det är just jag som har fått förtroendet att hålla i er ceremoni.

Mitt mål och min uppgift är att tillgodose era önskemål kring hur ni vill ha det. Kanske är ni flera som vill lite olika saker, eller kanske vet ni inte riktigt vad ni vill? Då kan jag fungera som ett bollplank som tar in allas synpunkter, och gemensamt kommer vi sedan fram till något som ni alla kan känna er nöjda med.

Glöm inte att ni helt kan välja fritt var ni vill vara och vad ni vill att ceremonin ska innehålla. Man kan vara hemma i en bostad, på en älskad plats i naturen, ute på havet…möjligheterna är oändliga. Släkt och vänner kan hålla tal, sjunga, uppträda, visa bilder. Jag hjälper gärna till med val av musik och dikter, och i mitt kontaktnät finns även musiker som kan uppträda om så skulle önskas. Allt från storband till trubadurer – både män och kvinnor.

Kort om mig
Jag har över 20 års bakgrund som journalist inom radio, tv och press. Sedan hösten 2015 har jag dock bytt bana och är numera talesperson och pressansvarig för den svenska sektionen av Amnesty International. Jag har även en bakgrund inom teatern som skådespelare och regissör.

Jag är mycket van att tala inför folk och är till min natur nyfiken, samtidigt som jag är lyhörd inför människor och allas våra olikheter. Jag bor i Enskede söder om Stockholm med min familj som består av sambo, två barn, en bonusson plus hans flickvän och lilla dotter samt tre hundar. Jag är även certifierad handledare i sorgbearbetning. Du kan läsa lite mer om mig på min hemsida: www.amihedenborg.se

Några referenser:

Tack återigen, det var flera stycken som kom fram efteråt och tyckte att du var så bra. Att det kändes som om du kände oss, att det blev så personligt och kärleksfullt!
Varma hälsningar Erika & Kim

——————–

Hej Ami,
Jag vill tacka dig för en fantastisk insats idag. Vi är alla så nöjda både med talet och ditt framförande. Du fick så många komplimanger och beröm från alla gäster. Många sade att det var den bästa begravning de varit på. Än en gång, tack!
Per

——————

Vi vill bara tacka för att du gjorde Edvards namngivning så fin!
Mvh Ida, Simon o barnen

—————-

Kontakt:
ami.hedenborg@gmail.com
0709-32 92 49